Milloin tarvitset työmaan valaistussuunnittelua?

Jokaisella työmaalla tarvitaan valaistusta. Jos olet aloittamassa uutta työmaata, valaistussuunnittelu kannattaa ottaa hyvissä ajoin huomioon. Näin voit tehdä oikea-aikaisia ja fiksuja valaistushankintoja sekä varmistaa, että työmaasi pääsee käynnistymään ja etenemään aikataulussa.

Huolellinen valaistussuunnittelu työmaallesi ei tarkoita, että sinun tulisi hankkia kaikki valaisimet uutena. Sen sijaan sinulle kirkastuu, mitä jo olemassa olevia laitteitanne voit hyödyntää ja mitä täydennyksiä sinun kannattaa tehdä, jotta voit toteuttaa tarkoituksenmukaisen valaistuksen työmaallasi kustannustehokkaasti. 

Myös pienemmillä työmailla valaistussuunnittelu kannattaa, sillä siten voit estää turhien hankintojen tekemisen ja turhan sähkön käytön. Samalla varmistat, että työmaalla työskentely on valaistuksen osalta tehokasta ja turvallista joka tilanteessa.

Valaistussuunnittelu sisältää

Aloituspalaverin suunnittelijan kanssa
Kerrosten tasokuvat
Valaisinten ja muuntajien sijainnit ja johdotukset
Kalustolistan
Loppupalaverin suunnittelijan kanssa

Valaistussuunnittelu työmaalle kannattaa – millainen on hyvä työmaavalaistus?

Työmaavalaistus tulee suunnitella aina kunkin työmaan tarpeet edellä. Suunnitelmassa huomioidaan työmaan kesto, työvaiheiden etenemisjärjestys, olosuhteet ja ympäristö, vuodenaika, työmaalla tapahtuva logistiikka sekä monet muut kokonaisuuteen vaikuttavat seikat – kaikki alan ammattilaisen silmin.

Kattavan ja selkeän valaistussuunnitelman avulla lasketaan kannattavimmat hankinnat, joilla työmaavalaistuksesi on optimaalinen työn tehokkaaseen ja turvalliseen toteuttamiseen. Suunnittelun avulla sinun on helppo valita ammattitason laitteista sopivat työmaavalaisimet, turvavalaisimet, valomastot, led-nauhat, valonheittimet sekä muut tarpeelliseksi osoittautuvat valaisimet.

Varmista työmaasi turvallisuus

Työmaasi valaistuksen tulee olla mahdollisimman tasainen ja varjoton. Näin työmaalla työskentely on turvallista sijainnista ja kellonajasta riippumatta. Hyvällä valaistuksella minimoit huonosta näköyhteydestä aiheutuvat turhat riskit ja työtapaturmat.

Laadukkaassa valaistussuunnitelmassamme huomioimme myös vikatilanteet ja niiden ennakoinnin. Suosimme suunnitelmaan sisältyvässä hankintaehdotuksessamme aina akkuvarmenteisia turvavalaisimia, jotta työmaasi valaistus ei vaarannu sähkökatkoksenkaan aikana.

Tehosta työmaasi toimintaa

Hyvä valaistussuunnitelma ja siihen pohjautuva toteutus ovat parhaimmillaan silloin, kun niitä ei tarvitse työmaalla sen enempää ajatella. Valaistus toimii automaattisesti juuri niin kuin pitää, jolloin työntekijät voivat keskittyä omaan työhönsä. Työnteko on mielekästä ja tehokasta, kun näkyvyys on hyvä. Valaistuksen siirtelyyn, asentamiseen, huoltoon tai harmitteluun ei tarvitse käyttää turhaa aikaa. Työmaajohtamisesi tehostuu, kun sinulla on selvä kokonaiskuva valaistuksen toteuttamisesta.

Säästä parhaimmillaan sekä energiaa, luontoa että rahaa

Valaistus voidaan suunnitella tarpeesi mukaan täysin ajastetuksi, jolloin säästät aikaa ja rahaa valojen päälle kytkemisen ja turhan palamisen jäädessä pois. Voimme esimerkiksi suunnitella, että tarvittavat alueet valaistaan automaattisesti tiettyinä kellonaikoina, mutta tietyt vartioidut alueet pidetään valaistuna koko ajan. Hyvällä valaistusuunnitelmalla pääset käytännössä optimoimaan valaistushankinnat – eli jokainen valaisinhankinta on perusteltu ja sille on oma tarkoituksensa työmaalla. Säästät rahaa, kun vältät turhat hankinnat ja valitset laatutuotteet, jotka vievät vähän energiaa ja kestävät pitkään.

Valitse valaistussuunnittelu työmaallesi EL & Siteltä

Olemme työmaavalaistuksen pitkäaikaisia ammattilaisia, ja olemme kehittäneet työmaavalaistukseen myös kokonaan omat tuotteet, suositut työmaan yleisvalaisimet.

Työmaille ei 2000-luvulla ollut tarjolla ainoatakaan juuri työmaan tarpeisiin tehtyä ja suunniteltua valaisinta. Vanhat valaisimet rikkoontuivat hyvin herkästi ja vaativat lisäksi huoltoa tiheään tahtiin. Kiinnitimme ongelmaan huomiota ja päätimme lähteä kehittämään ratkaisua, MBERG-valaistusta. Toimme ensimmäisenä markkinoille led-tekniikkaan perustuvan, iskunkestävän ja huoltovapaan työmaavalaistuksen.

Työmaalla kyse on aina kokonaisuudesta, ja tästä syystä autamme asiakkaitamme myös suunnittelutyössä ja fiksujen kokonaishankintojen tekemisessä. Suunnitteluun meiltä löytyy oma ammattilaistiimi.

Valaistussuunnitelmassamme huomioidaan aina pitkäaikainen hyöty

Saat suunnitelman mukana hankintasuosituksen kalusteluettelon muodossa. Sen avulla sinun on helppo tilata oikea kalusto oikeine tarvikkeineen. Tarvikesuositukset perustuvat aina laadukkaisiin laitteisiin, joita voit käyttää työmaalta toiselle. Huomioimme kokonaisenergiankulutuksen, elinkaaren sekä ajankäyttötarpeet.

Saat suunnitelmaan myös selkeän tarpeisiisi vastaavan budjettiehdotuksen, jonka perusteella voit hankkia laitteet pysyvästi omaan käyttöön, tai vuokrata ne konevuokraamoilta. Joka tapauksessa suunnittelumme avulla tulet tekemään fiksun, kestävän ja taloudellisen kokonaishankinnan.