Työmaasähköistyksen voimakaksikko yhteiseen omistukseen

”Entistä laajemmalla rintamalla palvelua ja rakennusaikaista kalustoa työmaille”, lupaavat työmaasähköistyksen ammattilaiset TSR Group ja EL & Site, jotka ovat yhdistäneet voimansa toimialajärjestelyssä. Tulevaa kasvua vahvistamaan mukaan liiketoimintajärjestelyyn valikoitui sijoittajien ryhmä edustajanaan Helmet Capital Oy. ”Meillä on vahva usko yhteistyöhön ja yhdistämällä kaksi alan erinomaista toimijaa näemme vahvan kasvumahdollisuuden, erityisesti kansainvälisillä markkinoilla”, sanoo Helmet Capitalin Sampo Ahonen.

Yhdessä yhtiöiden tavoitteena on kasvattaa kansainvälistä myyntiä ja luoda sitä kautta kasvua. Synergiaetujen kautta yhtiö pyrkii myös parantamaan kannattavuuttaan kiristyvistä markkinanäkymistä huolimatta. Suomessa yhtiöillä on yhdessä markkinajohtajuus työmaavalaistuksessa ja vahva jalansija myös sähköistyskalustossa. ”Yhdessä meillä on paremmat mahdollisuudet palvella asiakkaitamme kattavammin etenkin kansainvälisillä markkinoilla”, sanoo toimitusjohtaja Raivo. ”Kansainvälisen kilpailun kiristyessä on fiksua, että nämä kaksi vahvaa kotimaista toimijaa yhdistävät voimansa”, vahvistaa EL & Siten Lamberg.

Molempien yhtiöiden koko osakekannan on ostanut Legatus Oy, jonka enemmistöomistajana on Helmet Capitalin edustama sijoittajaryhmä. Osakkaina ovat myös TSR Groupin vanhat omistajat Toni Raivo ja Matti Mattila, avainhenkilöt Mikael Niittymäki ja Jesse Pihajoki sekä EL & Siten Kati van Heerden.

Kaikki avainhenkilöt jatkavat yhtiöissä. TSR Groupin Mikael Niittymäki palvelee jatkossakin suuria jälleenmyyjäasiakkaita. Projekteista, viranomaisyhteistyöstä sekä raskaskonevalikoimasta kantaa vastuun Jesse Pihajoki. EL & Siten suurasiakasmyynnistä vastaa jatkossa Timo Lamberg ja kansainvälisestä myynnistä ja yhtiön kehityksestä Kati van Heerden.

Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2019 noin 9M€ ja ne työllistävät yhteensä 30 henkilöä.

 

Lisätietoja antaa:

Legatus Oy, toimitusjohtaja Toni Raivo p. +358 400 533 040

Helmet Capital, partner Sampo Ahonen p. +358 40 520 1090

 

Vuonna 2007 perustettu TSR Group on WorkLite™ -työmaavalaistuksen sekä GAARD® -työmaan tekniikkatuotteiden valmistaja. Lisäksi yhtiö maahantuo kattavan valikoiman työmaaratkaisuja esim. varavoimakoneita.

 

EL & Site Oy on vuodesta 2012 keskittynyt MBerg® -työmaavalaistuksen valmistukseen ja myyntiin sekä Suomessa että Euroopan markkinoilla. Yhtiö tuo maahan sähkökeskuksia ja myy keskuksia tarvikkeineen. Viime vuosina EL & Site on panostanut lisäksi palveluliiketoiminnan kehittämiseen.

 

Helmet Capital on suomalainen partnereiden omistama valtakunnallinen pääomasijoitusalan yritys, joka tekee suoria enemmistösijoituksia suomalaisiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Helmet sijoittaa kohdeyrityksiin verkostoonsa kuuluvien yksityishenkilöiden, perheyritysten ja institutionaalisten sijoittajien varoja. Helmet on toiminut pääomasijoitusmarkkinassa vuodesta 1998 lähtien, jonka aikana on hallinnoinut neljää rahastoa joista yksi on edelleen aktiivinen.