Kotimaiset EL & Site Oy ja TSR Group Oy fuusioituvat – tavoitteena kansainvälinen kasvu

Suomalaiset työmaavalaistuksen ja -sähköistyksen konkarit EL & Site Oy ja TSR Group fuusioituvat kesällä 2021. Yhtiöiden toimintaa yhdistetään jo 18.1.2021 alkaen ottamalla käyttöön yhteinen nimi TSR | ELSITE ja siirtämällä molempien yhtiöiden laskutus TSR Group Oy:n nimiin. Emoyhtiönä toimii Legatus Oy.

Konsernin toimitusjohtaja Toni Raivo ja EL & Siten perustaja Timo Lamberg odottavat yhdistymiseltä paljon.

EL & Site Oy on arvostettu työmaavalaistuksen ja sähköistyksen ammattilainen, jonka suomalaisia MBerg-valaisimia on myyty jo satoja tuhansia kappaleita kahteentoista eri maahan. Palveluihin lukeutuvat myös laadukkaiden sähkökeskusten maahantuonti ja myynti sekä kokonaisvaltaiset sähköistys- ja valaistussuunnittelupalvelut, työmaan ÄLY IoT-ratkaisut ja työmaakaluston käyttöastetta parantavat takaisinostopalvelut.

Turkulainen TSR Group on tunnettu toimija etenkin Varsinais-Suomessa. Toimiala ja arvot ovat hyvin samantapaisia kuin pääkaupunkiseudulta lähtöisin olevalla EL & Sitella. Molempien yritysten taustalla ovat kotimaiset työmaasähköistysalan ammattilaiset. TSR Group on tarjonnut laadukkaat sähkö- ja valaistustarvikkeet sekä generaattorit ja tikastuotteet rakennusliikkeille ja teollisuuden alan yrityksille jo yli 12 vuoden ajan.

– Yhdistyminen on erinomainen pelinavaus vuoteen 2021. Poikkeuksellisesta vuodesta 2020 huolimatta olemme vahvoilla, ja tämä muutos tukee liiketoimintojemme kasvua ja kehitystä myös jatkossa, sanoo konsernin toimitusjohtaja Toni Raivo. Raivo jatkaa kaikkien konserniyhtiöiden toimitusjohtajana myös  järjestelyn jälkeen.

Yhdessä kaksi vahvaa kotimaista toimijaa ottavat markkinajohtajapaikan työmaavalaistuksen kentällä

Sekä EL & Site:lla että TSR Groupilla on ollut vahva jalansija työmaavalaistuksen ja sähköistyksen markkinassa. Palveluita ja tuotteita on myyty molemmissa yrityksissä jo pitkään niin kotimaisille kuin kansainvälisille toimijoille.

Palveluiden samanvertaisuus herätti halun tarjonnan laajentamiseen ja kasvun tavoittelemiseen nimenomaan yhdessä.

– Yhdistämällä liiketoimintamme pystymme laajentamaan tarjontaa. Samalla saamme tukevamman pohjan kasvulle myös kansainvälisessä markkinassa, kertoo EL & Siten perustaja Timo Lamberg.

Käytännössä asiakkaat saavat jatkossa kattavammat asiantuntijapalvelut ja valikoiman laadukkainta työmaakalustoa saman katon alta. Taustalla toimivan sijoittajaryhmän, Legatus Oy:n suurimaksi osaksi omistaman Helmet Capital Oy:n, usko uudelleen järjestäytyvän yhtiön menestykseen on vahva. 

– Kasvun lisäksi yhdistymisellä tavoitellaan kannattavuuden parantamista, kiristyvistä markkinanäkymistä huolimatta. Yhdessä EL & Sitella ja TSR Groupilla on käytännössä jo markkinajohtajan asema työmaavalaistuksessa sekä vahva sija myös sähköistyksen puolella, sanoo Helmet Capitalin Sampo Ahonen.

Palvelu asiakkaiden suuntaan paranee – Helsinki, Turku ja Tampere tarjoavat vankan kivijalan kotimaiseen ja kasvainväliseen markkinaan

Yhdistymisen myötä Legatus-konsernin hallintotoimet tullaan yksinkertaistamaan ja kattava tarjoama tuodaan yhden operatiivisen yhtiön eli TSR | ELSITE:n alle.  Asiakkaan kannalta alkuun muuttuu nimien lisäksi vain laskuttava yhtiö 18. tammikuuta 2021 alkaen.

– Laajempi valikoima ja parempi saatavuus ovat ehdottomasti suurimpia hyötyjä. Toiminnat Turussa, Helsingissä ja Tampereella jatkuvat. Jatkossa yhtiön koko valikoima löytyy myös Helsingin toimipisteeltä, mikä mahdollistaa todella nopeat noudot pk-seudun työmaille, kertoo toimitusjohtaja Toni Raivo.

EL & Siten ja TSR Groupin avainhenkilöt jatkavat uudelleen järjestäytyneessä yrityksessä. Samoin molempien yritysten kaikki työntekijät siirtyvät uuden konsernin alle ns. vanhoina työntekijöinä.

– Henkilöstö on innoissaan yhdistymisestä. Yhdessä olemme vahvempia, Raivo iloitsee.

TSR | ELSITEn myyntitiimi: Kati van Heerden, Ville Viitanen, Marko Palkén, Jesse Pihajoki, Toni Raivo, Mikael Niittymäki, Timo Lamberg ja Joona Fahlström.

Asioimisen sujuvuus varmistetaan asiakaslähtöisesti muutoksen hetkellä ja sen jälkeen molemmissa yrityksissä

Käytännössä muutos toteutetaan konsernin sisäisellä sulautumisella. TSR Group Oy:n ja EL&SITE OY:n hallitukset ovat 7.1.2021 hyväksyneet sulautumissuunnitelman, jonka mukaisesti ko. yhtiöiden sulautuminen tapahtuu 30.6.2021.

– Asiakkaille ja kumppaneille muutos näkyy alkuun lähinnä niin, että heitä laskuttaa ja laskuja maksaa tästä eteenpäin lähtökohtaisesti TSR | ELSITE, eli EL & Siten y-tunnus ja laskutustiedot muuttuvat TSR Groupin tietoihin, kertoo EL & Sitellä pitkään toiminut Kati van Heerden.

Asioinnin sujuvuus varmistetaan vanhojen tuttujen ammattilaisten ja asiakaspalvelijoiden toimesta. 

– Tässä vaiheessa sekä EL & Siten että TSR Groupin kaikki tutut tuotteet, palvelut, työntekijät ja puhelinnumerot pysyvät ennallaan. Niihin kohdistuvista mahdollisista muutoksista tulemme tiedottamaan sitten erikseen sekä asiakkaitamme että yhteistyökumppaneitamme, van Heerden vakuuttaa, ja jatkaa,

– Olemme innoissamme siitä, että jatkossa pystymme olemaan entistäkin kattavampi taho myös yhteistyökumppaneillemme. Yhdistyttyämme olemme suurempi toimija, ja pystymme vastaamaan myös hintakilpailuun todella tehokkaasti nimenomaan kotimaisella palvelulla ja laadukkailla tuotteilla. Pidämme huolen siitä, että olemme sekä kumppaneillemme että asiakkaillemme ihanteellinen kumppani.

TSR Groupin Mikael Niittymäki palvelee jatkossakin suuria jälleenmyyjäasiakkaita. Projekteista, viranomaisyhteistyöstä sekä raskaskonevalikoimasta kantaa vastuun Jesse Pihajoki. EL & Siten suurasiakasmyynnistä vastaa jatkossa Timo Lamberg ja kansainvälisestä myynnistä ja yhtiön kehityksestä Kati van Heerden.

Molempien yhtiöiden koko osakekannan on ostanut Legatus Oy, jonka enemmistöomistajana on Helmet Capitalin edustama sijoittajaryhmä. Osakkaina ovat myös TSR Groupin vanhat omistajat Toni Raivo ja Matti Mattila, avainhenkilöt Mikael Niittymäki ja Jesse Pihajoki sekä EL & Siten Kati van Heerden.

Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2019 noin 9M€ ja ne työllistävät yhteensä 30 henkilöä.

Lisätiedot: Toni Raivo toni.raivo@tsr-elsite.fi

Yhteystiedot