HUS Jorvin sairaalan peruskorjaus, SRV

Jorvin sairaalan K-leikkausosastolle ja sen alapuolisiin tiloihin toteutetaan mittava peruskorjaus. EL & Site on toimittanut työmaalle väliaikaisen sähköistyksen ja –valaistuksen suunnitelmat, suunnitelmien mukaisen uuden kaluston sekä suorittanut kaluston asennuksen käyttökuntoon.

Työmaa-aikainen valaistus projektissa toteutetaan 48V MBerg valaistuksena, jossa MBerg 48V työmaavalaisimien verkkoon yhdistettiin työmaan turvallisuutta lisäävät akkuvarmenteiset MBerg turvalaisimet. Ulkoalueiden valaistus hoituu turvallisilla X-Chain 7m valomastoilla, joita on sijoitettu työmaalle tilaa säästäen ja laajoja alueita valaisten.

Sähköistyksessä käytetään laaja valikoima Sateman työmaakeskuksia 400A:n pääkeskuksista aina pieniin alakeskuksiin, joiden avulla koko työmaa-alueelle luotiin varmatoiminen työmaa-aikainen sähköverkko. EL & Siten ammattitaitoiset asentajat suorittivat koko sähköverkon rakentamisen kaapeleineen ja kytkentöineen kuten myös koko työmaa-alueen väliaikaisen valaistuksen asennuksen.

Hankkeen uusitaan anestesia- ja leikkausosaston sekä sydänkeskuksen ja laboratorion tilat. Tavoitteena on nostaa sairaalan leikkaussalien toiminnan tehokkuutta. Remontin jälkeen sairaalassa on 20 leikkaussalia. Hankkeen pääurakoitsija on SRV.

Sairaala jatkaa toimintaansa remontin aika normaalisti. Hankkeen valmistumisajankohta on vuoden 2023 aikana.